Τρίτη, 22 Απριλίου 2014 00:00

Θάλασσα στην Φλώρινα.

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(9 ψήφοι)
Αρμυρίκια στην Φλώρινα Αρμυρίκια στην Φλώρινα

Αρμυρίκια στο βουνό !!!

Παράξενα πράγματα, έχω δει αρμυρίκια σε όλες τις παραλίες που είχα την τύχη να επισκεφτώ, αλλά στο βουνό;

 Στον δρόμο από Έδεσσα για Φλώρινα, σε όλα σχεδόν τα σημεία, που έγιναν τομές του εδάφους, εμφανίστηκαν τα συγκεκριμένα δεντράκια –θάμνοι, εκεί όμως που πραγματικά έγινε η έκρηξη αναγέννησης, είναι οι χώροι αποθέσεως, των χωμάτων, από τα λιγνιτωρυχεία Αχλάδας. Με δεδομένο ότι τα αρμυρίκια είναι φυτά που ευδοκιμούν δίπλα στην θάλασσα και σε αλμυρά η υφάλμυρα εδάφη, δυο σκέψεις μπορώ να κάνω.

Πρώτη, ότι τα εδάφη στα οποία εμφανιστήκαν τα φυτά είναι αυξημένης αλατότητας, και σπόροι με την βοήθεια του ανέμου η των πουλιών βρήκαν πρόσφορο έδαφος και ευδοκίμησαν.

Δεύτερη, και η πιθανότερη κατά την γνώμη μου εκδοχή, ότι παραχωμένοι σπόροι ξύπνησαν από την πολυετή νάρκη τους. Άραγε πότε; πριν από πόσα χρόνια ο νομός Φλώρινας ήταν παραθαλάσσιος; πόσα χρόνια και υπό ποιες συνθήκες, οι σπόροι, κρατούν την αναγεννητική τους ικανότητα ;

Σημειώνω ότι τα πρώτα αρμυρίκια εμφανίστηκαν πριν από μια εικοσαετία και αποτελούν άγνωστο και ανώνυμο είδος για τους κατοίκους της περιοχής.

 

Armyrikia2     Armyrikia1

Στην διασταύρωση Αμυνταίου .

 

Armyrikia

Στον χώρο αποθέσεων του λιγνιτωρυχείου Αχλάδας.

 

Συζητήστε το θέμα εδώ.

 

Διαβάστηκε 1338 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 17:20
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Έργα τέχνης της φύσης. Σχήμα και χρώμα. »
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

Ποιοι Είμαστε

Αθεράπευτα ρομαντικοί και αισιόδοξοι. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν λύσεις για όλα, και αν δεν υπάρχουν τουλάχιστον ας προσπαθούμε για το καλύτερο. Φιλοδοξία μας είναι, να δημιουργήσουμε ένα βήμα, που θα μας δίνει την δυνατότητα να μιλάμε όλοι, για τις αγαπημένες μας ασχολίες. Προτείνουμε να μεταπηδήσουμε, από την οίκο-λογία στην οίκο-πραξία. Καλό ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας και των οίκο-πρακτικών, προτάσεων.

© 2014 - 2018 ΟΙΚΟΠΡΑΞΗ.