Όροι Χρήσης

            Οι κανόνες που διατυπώνονται στο παρόν έγγραφο έχουν ως στόχο την διασφάλιση της ορθής λειτουργίας του παρόντος διαδικτυακού τόπου, καθώς και των χρηστών οι οποίοι λαμβάνουν μέρος στις Συζητήσεις (Forum), που συντηρείτε παράλληλα.

Ορισμοί

Παρακάτω παραθέτονται κάποιοι ορισμοί και χρησιμοποιούνται για λόγους συντομίας

 1. ΟΙΚΟΠΡΑΞΗ ορίζεται, ο διαδικτυακός τόπος (ιστοσελίδα) που προβάλει και παρέχει υπηρεσίες με αυτή την ονομασία και λειτουργεί υπό το domain "http://oikopraxi.gr".
 2. ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ορίζεται, το φυσικό πρόσωπο ή πρόσωπα, το οποίο έχει τη πλήρη ιδιοκτησία του Οικοπράξη.
 3. Διαχειριστική Ομάδα ορίζεται, τα φυσικά πρόσωπα που είναι εξουσιοδοτημένα από τον Ιδιοκτήτη για να συμμετέχουν στη διαχείριση και συντήρηση του Οικοπράξη.
 4. ΧΡΗΣΤΗΣ ορίζεται το φυσικό πρόσωπου που χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του Οικοπράξη, είτε είναι απλός επισκέπτης, είτε εγγεγραμμένο μέλος.
 5. Συζητησεις ορίζεται, η ενότητα του Οικοπράξη στην οποία δημοσιεύονται από διάφορους ΧΡΗΣΤΕΣ μηνύματα, σχόλια, παρατηρήσεις κλπ.

Όροι Χρήσης και Κανόνες Λειτουργίας

            Όποιος επιθυμεί να χρησιμοποίηση τις υπηρεσίες του παρόντος διαδικτυακού τόπου ή να λάβει μέρος στην ενότητα των συζητήσεων, υποχρεούται να διαβάσει προσεκτικά τους παρακάτω όρους και να τους αποδεχτεί.

            Όποιος δεν συμφωνεί με τους όρους που περιγράφονται σε αυτό το κείμενο οφείλει να μην χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του παρόντος διαδικτυακού τόπου. Η χρήση αυτού του διαδικτυακού τόπου γίνεται αποκλειστικά και μόνο με δική σας ευθύνη.

            Οι όροι χρήσης μπορούν να τροποποιηθούν ανά πάσα στιγμή ακόμα και χωρίς προειδοποίηση, με σχετική ανακοίνωση στις σελίδες του διαδικτυακού τόπου.

            Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ και η Διαχειριστική Ομάδα του ΟΙΚΟΠΡΑΞΗ καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε οι πληροφορίες που εμφανίζονται να διέπονται από σαφήνεια, ορθότητα και πληρότητα.

            Τα περιεχόμενα του ΟΙΚΟΠΡΑΞΗπροορίζονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν παρέχουν ιατρικές συμβουλές, δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν συμβουλές από ειδικούς και δεν αποτελούν προτροπή για να κατασκευάσει κάποιος ότι παρουσιάζεται στα άρθρα.

            Οι ΧΡΗΣΤΕΣ που συμμετέχουν στην ενότητα των Συζητήσεων έχουν και την αποκλειστική ευθύνη των σχολίων και των απόψεων που δημοσιεύουν. Οφείλουν όμως να τηρούν και τα παρακάτω:

 1. Η εγγραφή στις Συζητησεις είναι δωρεάν. Δεν επιτρέπεται όμως η δημιουργία λογαριασμού πρόσβασης σε ΧΡΗΣΤΕΣ με ηλικία μικρότερη των 13 ετών.

 2. Δεν επιτρέπεται η δημιουργία περισσότερων του ενός λογαριασμού πρόσβασης στο ΟΙΚΟΠΡΑΞΗ από έναν ΧΡΗΣΤΗ.

 3. Δεν επιτρέπεται το υλικό (κείμενο, φωτογραφίες, σύνδεσμοι κλπ) που δημοσιεύεται από τους ΧΡΗΣΤΕΣ, να περιέχει οποιοδήποτε περιεχόμενο από τα ακόλουθα:

  • παράνομο λογισμικό και παιχνίδια (warez, serials, cracks, cheats κλπ),

  • παράνομα αντίγραφα ταινιών, μουσικής, φωτογραφιών, άρθρων και άλλων που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα,

  • πορνογραφικό/τρομοκρατικό/πολιτικό υλικό.

  • κάθε υλικό παράνομο, επιβλαβές, απειλητικό, προσβλητικό, ενοχλητικό, δυσφημιστικό, χυδαίο, άσεμνο, εθνικιστικό, ρατσιστικό ή άλλως απαράδεκτο περιεχόμενο.

  • οποιοδήποτε διαφημιστικό (spam) περιεχόμενο άμεσο ή έμμεσο,

  • ηλεκτρονικά μηνύματα-αλυσίδες (chain-mail) και λοιπό σχετικό περιεχόμενο

  • οποιαδήποτε εμπορική συναλλαγή μεταξύ των ΧΡΗΣΤΩΝ με άμεσο σκοπό το κέρδος.

 1. Δεν επιτρέπεται η χρήση Λατινικών χαρακτήρων (Greeklish) στα μηνύματα που περιέχουν Ελληνικά, καθώς και να αποφεύγετε η χρήση κεφαλαίων.

 2. Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση μιας άλλης ταυτότητας ενός ΧΡΗΣΤΗ, του ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ή της Διαχειριστικής Ομάδας. Οι ΧΡΗΣΤΕΣ πρέπει, μεταξύ άλλων, να αποφεύγουν τη μίμηση του ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ή της Διαχειριστικής Ομάδας σε όλες τις μορφές της online επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων, ονόματα - προφίλ χρηστών, φωνής, κειμένου και γραφικών, μήνυμα συνομιλίας και αποσπάσματα δημοσιεύσεων που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τον ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ή την Διαχειριστική Ομάδα.

 3. Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ και η Διαχειριστική Ομάδα έχουν το δικαίωμα διαγράψουν, μεταφέρουν ή και να "κλειδώσουν" σχόλια που κατά την κρίση τους δεν συμφωνούν με τα παραπάνω.

Πνευματικά Δικαιώματα

          Το σύνολο του περιεχομένου του ΟΙΚΟΠΡΑΞΗ διέπεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής ιδιοκτησίας.

            Απαγορεύεται η δημοσίευση κειμένων, φωτογραφιών, video και μουσικής που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα χωρίς την έγγραφη άδεια των δημιουργών τους. Σε περίπτωση δημοσίευσης αυτών είναι υποχρεωτική, εκτός από την έγγραφη άδεια του δημιουργού, η αναφορά της πηγής και αν πρόκειται για πληροφορία που είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο είναι υποχρεωτική η παράθεση ενεργού συνδέσμου που να οδηγεί απευθείας σε αυτή, χωρίς αυτό να σημαίνει με οποιοδήποτε τρόπο παραχώρηση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

            Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, τροποποίηση με οποιοδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του ΟΙΚΟΠΡΑΞΗ χωρίς προηγούμενη. Επιτρέπεται η μεμονωμένη αποθήκευση, αντιγραφή και εκτύπωση τμημάτων του περιεχομένου σε απλό προσωπικό Η/Υ και για αυστηρά προσωπική χρήση, χωρίς πρόθεση εμπορικής ή άλλης εκμετάλλευσης.

            Απαγορεύεται ρητά η χρήση των άρθρων του ΟΙΚΟΠΡΑΞΗ για τη διαφήμιση ή προώθηση οποιουδήποτε εμπορικού προϊόντος ή υπηρεσίας.

            Οι ΧΡΗΣΤΕΣ διατηρούν το δικαίωμα της πνευματικής ιδιοκτησίας στις απόψεις που εκφράζουν στα άρθρα και τα μηνύματά τους.

Συλλογή και χρήση προσωπικών δεδομένων

            Το ΟΙΚΟΠΡΑΞΗ σεβόμενο τις νομοθεσίες περί προσωπικών δεδομένων, συλλέγει ελάχιστα προσωπικά δεδομένα από τους ΧΡΗΣΤΕΣ και μόνο κατά την εγγραφή στις ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, τα οποία κρίνονται απαραίτητα για τη λειτουργία του.

            Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ και η Διαχειριστική Ομάδα του ΟΙΚΟΠΡΑΞΗδεν διαμοιράζουν τα προσωπικά στοιχεία των ΧΡΗΣΤΩΝ σε τρίτους (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) και με κανένα τρόπο.

            Σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία η παραχώρηση προσωπικών δεδομένων σε τρίτους για οποιοδήποτε λόγο, ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ υποχρεούται να λάβει έγγραφη άδεια των ΧΡΗΣΤΩΝ, των όποιων τα δεδομένα θα παραχωρηθούν.

            Το ΟΙΚΟΠΡΑΞΗ μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα των ΧΡΗΣΤΩΝ για τη δημιουργία εσωτερικών στατιστικών καταστάσεων για διάφορες ιδιότητες των ΧΡΗΣΤΩΝ.

Αποποίηση Ευθύνης

            Το ΟΙΚΟΠΡΑΞΗ, οΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ και η Διαχειριστική Ομάδα δεν φέρουν καμία ευθύνη και δεν παρέχουν καμία υπόσχεση ή εγγύηση ότι οι πληροφορίες που δημοσιεύονται είναι σωστές, ενημερωμένες και πλήρεις. Τα άρθρα στο ΟΙΚΟΠΡΑΞΗ ενδέχεται να περιέχουν τεχνικές ανακρίβειες ή τυπογραφικά λάθη.

            Κανένα μέρος του περιεχομένου του ΟΙΚΟΠΡΑΞΗ δεν αποτελεί και δεν μπορεί να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση παρότρυνση, οδηγία, συμβουλή ή προτροπή για οποιαδήποτε πράξη. Κατά συνέπεια εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια των ΧΡΗΣΤΩΝ και μετά από προσωπική τους αξιολόγηση να ενεργήσουν με βάση τη δική τους βούληση.

            Το ΟΙΚΟΠΡΑΞΗ, ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ και η Διαχειριστική Ομάδα δεν είναι υπεύθυνοι άμεσα ή εξ αμελείας, για τυχόν απώλειες, τραυματισμούς ή βλάβες, σωματικές, ηθικές ή υλικές, που μπορεί να προκληθούν από τη χρήση των πληροφοριών που παρουσιάζονται στο ΟΙΚΟΠΡΑΞΗ.

            Το ΟΙΚΟΠΡΑΞΗ, ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ και η Διαχειριστική Ομάδα δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν κακόβουλη αναδημοσίευση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε άλλους, των οποίων δεν είναι σε θέση να ελέγξουν το περιεχόμενο τους.

            Το ΟΙΚΟΠΡΑΞΗ, ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ και η Διαχειριστική Ομάδα δεν φέρει καμία ευθύνη ή υποχρέωση για τη διαγραφή, φθορά ή αποτυχία αποθήκευσης αρχείων ή άλλου υλικού το οποίο διατηρείται ή διακινείται μέσω οποιασδήποτε ιστοσελίδας ή υπηρεσίας του δικτυακού του τόπου ΟΙΚΟΠΡΑΞΗ.

            Το ΟΙΚΟΠΡΑΞΗ, ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ και η Διαχειριστική Ομάδα δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση υποκλοπής προσωπικών δεδομένων, παραποίηση στοιχείων ή δολιοφθορά εις βάρος ενός ΧΡΗΣΤΗ από τρίτους λόγω αστοχίας, βλάβης ή σφάλματος του συστήματος που φιλοξενεί το ΟΙΚΟΠΡΑΞΗ.

            Το ΟΙΚΟΠΡΑΞΗ, ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ και η Διαχειριστική Ομάδα δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο του υλικού που δημοσιεύεται στις ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ από τους ΧΡΗΣΤΕΣ. Τα όποια μηνύματα εκφράζουν την άποψη του ΧΡΗΣΤΗ που τα δημοσίευσε και δεν αποτελούν επίσημες ή μη, θέσεις ή απόψεις του ΟΙΚΟΠΡΑΞΗ.

            Οι ΧΡΗΣΤΕΣ είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για όλες τις ενέργειες που διενεργούν από το λογαριασμό τους, συμπεριλαμβανόμενου και του υλικού που δημοσιεύουν στις ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ καθώς και για την διασταύρωση των παρεχόμενων πληροφοριών με τις πηγές τους.

            Η χρήση του ΟΙΚΟΠΡΑΞΗ αποτελεί ανεπιφύλακτη αποδοχή των παραπάνω όρων.

            Η παραπάνω δήλωση αποποίησης ευθύνης ενδέχεται να αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή.

Ποιοι Είμαστε

Αθεράπευτα ρομαντικοί και αισιόδοξοι. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν λύσεις για όλα, και αν δεν υπάρχουν τουλάχιστον ας προσπαθούμε για το καλύτερο. Φιλοδοξία μας είναι, να δημιουργήσουμε ένα βήμα, που θα μας δίνει την δυνατότητα να μιλάμε όλοι, για τις αγαπημένες μας ασχολίες. Προτείνουμε να μεταπηδήσουμε, από την οίκο-λογία στην οίκο-πραξία. Καλό ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας και των οίκο-πρακτικών, προτάσεων.

© 2014 - 2018 ΟΙΚΟΠΡΑΞΗ.